Снимка Булфото, архивВажен разговор между двамата президенти. Путин и Макрон са

...
Снимка Булфото, архивВажен разговор между двамата президенти. Путин и Макрон са
Коментари Харесай

Президентите на Русия и Франция обсъдиха ситуацията в Нагорни Карабах

Снимка Булфото, списък

Важен диалог сред двамата президенти. Путин и Макрон са обсъждали няколко значими въпроса. Руският държавен глава е обезпокоен от присъединяване на екстремисти от Сирия и Либия в конфликта  в Нагорни Карабах.

„ При разискването на обстановката към Нагорни Карабах беше изразена сериозна угриженост по отношение на продължаващите огромни конфликти в зоната на спора и все по-активното присъединяване на екстремисти, идващи от Сирия и Либия ", се споделя в известието.

Според пресслужбата Путин в детайли е уведомил Макрон за стъпките, подхванати от Русия в полза на скорошно преустановяване на огъня и обновяване на договарянията. " Потвърди се взаимното разположение за продължение на координираните посреднически старания на Русия и Франция, в това число в границите на Минската група на ОССЕ ", съобщи пресслужбата.

От Елисейския замък потвърдиха, че Еманюел Макрон е провел телефонен диалог с Владимир Путин. „ Президентите обмениха в детайли отзиви по отношение на рецесията в Нагорни Карабах и реализираха съглашение по отношение на нуждата от преустановяване на военните дейности, с цел да се обезпечи връщане към договарянията на реалистична основа ", се споделя в изказване на Елисейския замък.

В същото време френската страна изрази мнение, че главната цел е „ да се обезпечи продължаването на престоя на арменското население на тази територия, както и да се постави завършек на страданията на цивилното население ".

По време на диалога Путин и Макрон също подчертаха своята увереност в битката против тероризма. „ Във връзка с неотдавнашните терористични офанзиви във Франция и двете страни подчертаха решимостта си да се борят с тероризма във всичките му проявления ", се споделя в изказването на Кремъл.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР